Advertisement

İNANAMAYACAKSINIZ 7 RAKAMININ GERÇEKLERİ Kuran'da Sayıların Gizemi Sırrı Yedi Mucizesi

İNANAMAYACAKSINIZ 7 RAKAMININ GERÇEKLERİ Kuran'da Sayıların Gizemi Sırrı Yedi Mucizesi 7 rakamının gizemi ve sırrı (sayıların gizemi) İslam'da 7 Rakamı Kutsal mı? Kuran'da Yedi Sayısının Sırrı Nedir? Uğurlu, şanslı rakam.
Hristiyanlıkta, Musevilikte ve İslamda tüm dinlerde 7 sayısının önemi. Gizemli videolar, ilginç bilgiler inanılmaz olaylar merak edilenler...
Binlerce yıldır uğuruna inanılan. Bazılarına göre ilginç… Ve enteresan… Bir algoritma ile sınırlandırılamayacak kadar gizemli… Bir gariplik mi yoksa sade bir tesadüfler zinciri mi? Daha önce fark etmediğiniz bir yolculuğa şahit olmaya hazır mısınız?
Yeryüzünde uğurlu rakam diye bir şey varsa eğer, şüphesiz o rakam 7'dir. Zaten pek çok insanın da "uğurlu rakamın ne?" sorusuna verdiği yanıt 7'dir... 7 rakamının kutsallığı, hemen hemen her dinde ve inanışta yer alır. Kutsal metinlerde ve efsanelerde, 7 rakamı çeşitli şekillerde sürekli işlenir...

Daha önce 9 rakamı ve 19 sayısının sırrını incelemiştik izleyebilirsiniz ;
Kayıp Uçak ve Gemiler (Bermuda Şeytan Üçgeni) ;

ABONE OL.!

Matematik her nekadar insan yapımı gibi dursa da hep vardı. Tıpkı rakamlar gibi. Bazı rakamlar diğerlerinden daha metafiziktir. Örneğin tüm dünyada şansın sembolü olarak bilinen 7 gibi... 7 rakamının peşinden gittikçe birçok sırla karşılaşırsınız. Çünkü 7 bu dünyanın dışından gibidir.
7 Sayısı özellikle Yahudiler için çok önem taşıyor. Tam olarak Yahudi dininde değil ama... Kabbala dediğimiz Yahudi felsefesi için geçerli. 7 ile başlayan olaylar Yahudiler için çok önemlidir. 7 Sayısının bir başka gizemi de Tanrı'nın insanı 6 günde yaratıp 7. günde tatil yapmasıdır.
Numerolojide de 7 sayısı kozmik sayıdır. Sümerlilerin kutsal sayısıdır. Güneş ve ay ile beraber gezegenlerin sayısıdır. Haftanın günleri yedidir. Babil’in Ziggurat’ı 7 basamaklı ve 7 katlı idi
Mısır’da kader tanrıçaları olarak yedi Hathor vardır ve Hathor Rahibeleri’nin yedi kavanozu vardır. Bu sayı Osiris için kutsaldır. Bir geç dönem demotik metinde Osiris yer altı dünyasının yedi salonunda babasını dolaştırır. Ra’nın kayığında yedi ilah vardır. . 7 sayısına duyulan bu saygı ilk olarak Yahudi inanışlarına, kısa bir süre sonra İslam’a ve en nihayetinde de Hıristiyan aritmolojisinin yani sayı biliminin tanımlarına geçmiştir.

Kuran'da 7 rakamı 15 defa, "7 gök ve 7 deniz" ifadesi ise tam 7 defa geçiyor...
Kelime-i Tevhid, 7 sözcükten oluşur...
Fatiha Suresi 7 âyettir...
İslâm dinine göre kâinat 7 safhada yaratılmıştır...
Hac ibadeti sırasında Kâbe'nin etrafı 7 defa tavaf edilir...
Müslümanlıkta 7 kat cennetten bahsedilir...
Hem İslâm, hem de Hıristiyan inanışında önemli bir yere sâhip olan Ashab-ı Kehf de 7 Uyurlar olarak bilinir...
Hıristiyanlar için mükemmelliği simgeleyen 7 rakamı, tamlığı temsil eder
Hıristiyanlıkta İsa'nın son 7 sözünden bahsedilir...
Katoliklerde de 7 sakrament (kutsal sır) esastır...
Musevilikte 7'nci cennete "Araboth" denir ve şan, şeref, zafer tahtının evidir... Bu taht 7 tane baş meleğin gözetimindedir...
Kuran ayetlerinde evren hakkında verilen bilgilerden biri, gökyüzünün 7 kat olarak düzenlendiği iken bir diğeri ise, yeryüzünün, 7 kat olan gökyüzüne benzerliğidir.
Hz. Muhammed (S.A.V.), her önemli toplantı için 7 ulema çağırmıştır.
İranlılarda, İslam inançlarına göre kıyamet günü, Medine ilinin 7 ayrı kapısı olacaktır.
İstanbul’da Topkapı Sarayı’nın 7 büyük kapısı vardır.


-Deccal nerede ve ne zaman ortaya çıkacak?
-Süper asker projesi (Geçmiş ve Gelecek)
-Zaman Yolcusu Noah (2019 kehanetleri)
-Dünya'yı ve Tarihi Dize Getiren Adam Türk mü?

Merhaba Youtube Türkiye de yeniyim. Bakmış kanalı hızla gelişmeye, büyümeye devam ediyor. Bur da dev gibi bir aile için her hafta iki yeni video yüklüyorum. Bakmış videolarında teknoloji ve bilimi kullanarak komplo teorileri, gizli bilgileri, kehanet, gizemli olayları, merak edilen arkeoleji çalışmalarını sizler için araştırıyor ve benzeri bir sürü video paylaşıyorum.
Dünya insanlarından saklanan gizli bilgilere , belgelere ilgi duyuyorsanız , farklı bilgilere meraklıysanız, trend ve popüler haber incelemelerini takip etmek istiyorsanız kanalım ve hazırlamış olduğum videolar tam sizin için demektir.
Sizde aileye katılın abone olun !


bakmisonline@gmail.com

Müzikler ;"Leaving Home" Kevin MacLeod (incompetech.com)
"Final Battle of the Dark Wizards" Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License

bakmış,7 rakamı,sayıların gizemi,7 sayısı,sayıların sırrı,7 numara,7 rakamının sırrı,7 rakamının gizemi,7 sayısının önemi,7 sayısı sırrı,7 sayısının gizemi,yedi,sayılar,rakamlar,numeroloji,numerology,7 rings,şanslı sayılar,kuranı kerim,yedi numara,İslamda 7 rakamı,hristiyanlıkta 7 rakamı,musevilikte 7 rakamı,dinlerde 7 rakamı,dinlerde 7 sayısı,yedi uyuyanlar,gizemli videolar,ilginç bilgiler,uğurlu sayılar,merak edilenler,yedi mucizesi,mucize,

Post a Comment

0 Comments